نوسازی و جهش تولید در خوراک دام پارس

شرکت خوراک دام پارس با نوسازی خطوط تولید و حضور کارشناسی در بازار نهاده های دامی با جهش تولید و سودآوری روبرو بوده است.

به گزارش تحریریه، شرکت خوراک دام پارس بعنوان اولین و بزرگترین مجموعه تولیدی خوراک دام و طیور کشور، زیر مجموعه شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر و یکی از با سابقه‌ترین شرکت‌های تابعه این سازمان است. این شرکت به عنوان اولین تولیدکننده خوراک دام و طیور جهت تأمین نیاز صنعت دام و طیور کشور در سال 1345 توسط دکتر رحیمیان (پدر صنعت خوراک دام و طیور ایران) تأسیس و فعالیت خود را با ظرفیت بیش از 600 تن در روز تولید انواع خوراک، بصورت پلت، کرامبل و مِش آغاز کرد.

پس از 50 سال تجربه موفق در تولید انواع خوراک دام، طیور، اسب، حیوانات آزمایشگاهی و خانگی، در جریان یک توسعه متوازن و پایدار این شرکت تحقیقات خود را در زمینه فرمولاسیون جدید جهت ساخت انواع محصولات آغاز کرد. در حال حاضر این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکننده‌های خوراک پلت در کشور بوده که با بهره‌مندی از توانمندی مدیران، کارشناسان و کارکنان صدیق خود و با اتکاء به تجارب گسترده‌ای که در طول 50 سال فعالیت مستمر همراه با کسب رضایت مشتریان برایش حاصل گردیده، به جایگاه رفیعی در عرصه تولید انواع خوراک دام و طیور دست یافته است. 

موقعیت جغرافیایی مناسب کارخانه خوراک دام پارس (کیلومتر 11 جاده مخصوص کرج)، وجود ظرفیت سیلویی بسیار بالا، استفاده از آسیاب‌ها و میکسرهای استاندارد و خطوط مجزا برای تولید همزمان انواع پلت (4 خط پلت)، بهره‌مندی از خط کامل بولر (مدلDPHE900)، تهیه مواد اولیه با قیمت مناسب و کیفیت مرغوب، همچنین وجود تیم کارشناسی و مشاورین قوی در زمینه تغذیه و خدمات مشتریان و جدیدترین یافته‌های علمی در جیره‌نویسی و بهره‌مندی از آزمایشگاه مجهز به تکنولوژی روز، کارخانه خوراک دام پارس را به یک شرکت بسیار قوی در زمینه تولید خوراک دام و طیور تبدیل کرده است.

دکتر جواد قلعه تکی‌زاده، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت خوراک دام پارس در این باره گفت: شرکت خوراک دام پارس از سال 1356 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده و اولین شرکت تولیدکننده خوراک دام و طیور در کشور و خاورمیانه و زمانی هم بزرگترین شرکت بوده است. متأسفانه در 10 سال گذشته به علت تغییرات مدیریتی و اعضای هیأت مدیره، شاکله اصلی شرکت از بین رفته و بسیاری از نیروهای متخصص و خوب از این مجموعه جدا شدند. خوشبختانه در 10 ماه گذشته، 3 تا 4 برابر نسبت به سال گذشته تولید و فروش داشتیم و بخش عمده‌ای از مطالبات سنواتی را وصول کردیم. در حال حاضر خوراک دام پارس دوباره در این صنعت زنده شده است ولی با خوراک دام پارس سابق فاصله‌ زیادی دارد و امیدواریم که تا پایان سال مالی که 30 ام آذرماه است، بتوانیم گزارش عملکرد خوبی نشان دهیم تا موجب رضایت ذینفعان، سرمایه‌گذاران و سهامداران شویم. همچنین امیدواریم این مجموعه به جایگاه اصلی خود در بازار صنعت دام و طیور باز گردد.

مدیرعامل خوراک دام پارس افزود: وضعیت نهاده در کشور آشفته است و یکی از دلایلی که مجموعه ما همچنان از برنامه‌ریزی عقب هست، شاید نرسیدن به موقع نهاده به سیستم تولیدمان باشد. مجموعه ما یک شرکت بورسی بوده و معاملات پشت پرده ندارد و همه چیز شفاف و مشخص است، وجود بازار سیاه باعث شده که از بقیه رقبا عقب افتاده و این موضوع به مجموعه آسیب وارد کند... در این مدت تنوع جدیدی در محصولات نداشتیم، زیرا جزء سیاست‌های فعلی ما نیست و محصولاتی که تولید می‌کنیم برایشان تقاضا وجود دارد. در سال‌های گذشته بیشتر با نماینده‌ها و دلالان کار می‌کردیم و امسال تقریباً با مرغداران و مصرف‌کنندگان نهایی کار می‌کنیم. این موضوع برای مجموعه هم بهتر است زیرا ارزیابی عملکرد مشخص‌تر خواهد بود.

دکتر قلعه تکی‌زاده در مورد امکانات و منابع انسانی مجموعه می گوید: 80 نفر پرسنل بصورت ثابت در دفتر مرکزی و تعداد زیادی نماینده در استان‌های دیگر و هزاران سهامدار و ذینفع داریم. در مجموعه 3 خط تولید داریم که قدیمی بوده و هزینه توقف‌ها و نگهداری دستگاه‌ها بسیار بالا است و یکی از دلایلی که در گذشته بهای تمام شده و سربار جذب نشده خیلی بالا بود، همین موضوع می‌باشد. همچنین تحریم بر این موضوع اثرگذار بوده زیرا قطعات پیدا نمی‌شود. بعد از 35 سال اولین دستگاه را با تیم و قطعات داخلی تعمیر و دوباره سوار کردیم. خروجی خوب بوده و باعث افزایش ظرفیت تولید شد و رکورد 250 تن تولید در روز را شکسته ایم. اما قبل از همه این موارد، مشکل اصلی تأمین نهاده است که موجب شده نتوان برای ماه آینده و یا سال آینده برنامه‌ریزی کرد که به چه میزان می‌خواهیم تولید کنیم. چون بخشی از این مواد وارد می‌شود، چه ریز مغذی و چه نهاده اصلی مثل کنجاله سویا. ما بخشی از آن را از دولت می‌گیریم و بخشی هم از طریق بازارگاه انجام می‌شود که چالش اساسی ما است. آشفتگی در بازار و نهادهای تصمیم‌گیرنده مثل پشتیبانی امور دام، وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت وجود دارد و دستورالعمل عملیاتی وجود ندارد و در شرایطی که باید به قیمت دولتی و مصوب محصولات خود را بفروشیم، تأمین مواد اولیه به قیمت‌های دولتی بسیار دشوار شده و در این شرایط، قیمت تمام شده در مجموعه ما برای هر کیلو دانه 2000 تومان گران‌تر از قیمت مصوب است.

دکتر قلعه تکی‌زاده در پایان تاکید کرد: سیاست دولت این است که به منظور تنظیم بازار، مرغ منجمد وارد کند در صورتی‌که با این روش مشکلات حل نمی‌شود زیرا همه بصورت زنجیروار بهم وصل هستند. نهاده باید به کارخانجات جهت کنترل قیمت داده شود نه به تولیدکننده مرغ و دام، چون اینگونه بازار سیاه ایجاد می شود. یکی دیگر از مشکلات مجموعه این است که وزارت جهادکشاورزی دستور داده که فقط باید در استان تهران فعالیت کنیم در صورتی‌که در استان تهران تعداد مصرف‌کننده محصولات ما کم است و باید در کل کشور فعالیت داشته‌ باشیم زیرا باعث ایجاد مشکلات بزرگی برای تولیدکننده می‌گردد.

به نظر می‌رسد مسئولان وزارت صمت و جهاد کشاورزی در سال جهش تولید تاکنون قادر به حل ریشه‌ای کمبود نهاده‌های تولید نبوده‌اند و بیشتر وظایف تنظیم بازاری خود را از جیب تولیدکنندگان به انجام رسانده‌اند. به راستی چرا بایستی کارخانجات خوراک دام که نهاده کافی به قیمت مصوب دریافت نمی‌کنند را مجبور به فروش محصولات با نرخ دولتی نموده و حتی مانع توزیع محصولات آن در سطح کشور می‌شوند. آیا توزیع مستقیم نهاده‌ها برای تولیدکنندگان موجبات بهبود تولید را فراهم کرده یا بیشتر به ایجاد رانت و ضربه به تولید منجر شده است و تا چه زمانی بایستی شاهد بی‌تدبیری مدیران در دوران جنگ اقتصادی که امنیت غذایی جامعه را به خطر انداخته است باشیم.

پایان/

۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۴
کد خبر: 405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =